Thread Rating:
  • 4 Vote(s) - 3.75 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
charging system question
my bikes charging system always runs at about 14 volts but every once in awhile when i first start it is only putting out 10 volts or so then after a minute output is right were it should be and all is ok. any thoughts on what might be causing this?
Wyatt from Az.

Wyatt Earp--Wyatt Earp
brave,courageous and bold
long live his fame & long live his glory
and long may his story be told

'84 Aspencade--Pearl Saturn Red
Reply
#1 05-07-2013, 07:19 AM,
could be a draw on the system to recharge the battery and maybe rpm's aren't high enough,might want to recheck your stator,regulator and solenoid connectors
1987 Aspencade 129K
1986 SEI 93K
2014 Tri-Glide HD 17K

Hancock,MD
Reply
#2 05-07-2013, 09:37 AM,
found plug at starter solenoid burnt and melted--new solenoid on it's way--will hardwire in Big Grin
Wyatt from Az.

Wyatt Earp--Wyatt Earp
brave,courageous and bold
long live his fame & long live his glory
and long may his story be told

'84 Aspencade--Pearl Saturn Red
Reply
#3 05-08-2013, 09:03 AM,
new solenoid not needed,just need to make the solenoid/ato fuse mod
just do tricky's mod,takes care of two things at once
http://www.gl1200goldwings.com/gl1200/sh...p?tid=9871
1987 Aspencade 129K
1986 SEI 93K
2014 Tri-Glide HD 17K

Hancock,MD
Reply
#4 05-08-2013, 12:56 PM,
(05-08-2013, 12:56 PM)neoracer Wrote: new solenoid not needed,just need to make the solenoid/ato fuse mod
just do tricky's mod,takes care of two things at once
http://www.gl1200goldwings.com/gl1200/sh...p?tid=9871

cool--thanks alot--looks pretty easy in trickys pics
Wyatt from Az.

Wyatt Earp--Wyatt Earp
brave,courageous and bold
long live his fame & long live his glory
and long may his story be told

'84 Aspencade--Pearl Saturn Red
Reply
#5 05-08-2013, 01:23 PM,
just make sure you get a good quality fuseholder that grips the fuse tightly,auto parts stores are the best source,bypass radio shack or HF
1987 Aspencade 129K
1986 SEI 93K
2014 Tri-Glide HD 17K

Hancock,MD
Reply
#6 05-08-2013, 01:42 PM,


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Charging system voltage Jim Penner 8 1,983 08-11-2019, 11:59 AM
Last Post: glhonda
  A question about not charging... wingandaprayer 16 1,031 01-27-2013, 07:03 AM
Last Post: SIR tricky
  Charging System Problem BikerNewsman 28 3,275 07-25-2012, 03:32 PM
Last Post: bs175dths
  Found Problem. Was NOT the charging system MikeM 3 907 12-05-2011, 06:17 AM
Last Post: Roleketu
  charging system issues/ stator issues 9 1,209 12-07-2010, 08:07 AM
Last Post: Guest
  Re: Charging System Problem tgsguitar 3 576 05-18-2010, 03:59 PM
Last Post: SIR tricky
  Campbell`s electronics Charging system harness 38 2,852 05-04-2010, 06:14 PM
Last Post: Guest
  Charging System Failure Alert!! William_86 6 1,110 04-20-2010, 12:04 PM
Last Post: Roleketu
  charging system irregularity Jim Penner 31 2,434 11-22-2009, 03:54 PM
Last Post: Jim Penner
  charging system output? 18 1,481 11-05-2009, 05:10 PM
Last Post: admin

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us | GL1200 GOLDWINGS | Return to Top | | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication
google-site-verification: googled4b4fe31e07b65d8.html